Overslaan en naar de inhoud gaan

LC17 Utrecht kijkt terug op een mooi jaar

08/04/2015
Handen uit de mouwen

In de herfst staken we letterlijk de handen uit de mouwen samen met de bewoners van Bartiméus Zeist, een zorginstelling voor blinden en slechtzienden. In een middag workshop knutselden we samen decoraties om het terrein en de tuinen van een herfstsfeertje te voorzien. Er werd hard gewerkt maar ook veel gelachen, al met al een dankbare en gezellige middag. De handen-uit-de-mouwen-actie combineerden we met de regionale vergadering (RBB) die wij dit jaar mochten organiseren. De vergadering was op het terrein van Bartiméus en iedereen die bij de RBB kwam, was uitgenodigd om na afloop van de vergadering met de knutselmiddag mee te doen. 

Nieuw Maliesteyn voor jeugdcrisisopvang
In het najaar gaf onze servicecommissie ook het startsein voor de organisatie van een benefietfeest in Groenekan ten bate van ons lokale  goede doel; Stichting Nieuw Maliesteyn. Nieuw Maliesteyn is onderdeel van Leger des Heils Nederland en richt zich op crisisopvang voor uit huis geplaatste kinderen van 6 tot 18 jaar in Utrecht en Amersfoort. Kinderen die door een problematische thuissituatie niet meer thuis kunnen blijven wonen, worden bij Nieuw Maliesteyn opgevangen in verschillende typen woongroepen, vaak voor een groot deel van hun jeugd. Onderdak, onderwijs en begeleiding wordt geboden, maar het ‘ontspanningsbudget’ bedraagt slechts € 0,34 per kind per dag. Een mooie gelegenheid voor ons om geld in te zamelen om deze kinderen iets extra’s te bieden. Extraatjes die onze kinderen als ‘heel gewoon’ ervaren: fietsen, kampeerspullen, een tijdschriftabonnement of een opgeknapt speelterrein.

A Touch of Glitter
Ons benefietfeest met ‘A Touch of Glitter’ werd, in navolging van ons feest vorig jaar, een daverend succes. Dankzij giften van vele sponsoren en dankzij onze 180 gasten konden we die avond een cheque ter waarde van € 4500,- overhandigen aan Nieuw Maliesteyn. De komende maanden gaan we samen met Nieuw Maliesteyn op zoek naar een goede bestemming van deze gift. De eerste wensen kunnen al in vervulling gaan: een boomhut in de tuin bij een gezin en kleding- en make-up advies voor een aantal meisjes.

Koop wijn ten bate van Ruby and Rose
Al met al een druk jaar, maar….we zijn er nog niet….want terwijl je dit leest zijn we alweer volop bezig de voorbereidingen te treffen voor onze jaarlijkse wijn- en olijfolieverkoop. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten bate van ons prachtige landelijke doel: Ruby and Rose. Interesse om jouw wijnvoorraad aan te vullen voor de heerlijke lente- en zomeravonden die nog gaan komen? Neem dan contact met ons op via lc17@ladiescircle.nl

Hartelijke groeten,
De Ladies van LC 17 Utrecht