Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden van het WKZ

Gerealiseerd wordt een kindersportcentrum (geen gebouw maar een programma) waar kinderen met een chronische ziekte of beperking op een verantwoorde wijze kunnen bewegen en waar ze terecht kunnen met sport en beweeg gerelateerde vragen. Het is niet vanzelfsprekend om te gaan sporten. Vrienden van het WKZ doet aan sponsorwerving.

LC17 Utrecht heeft geld ingezameld voor sport en spelmateriaal aan bed. Doel is gezond leven met chronisch zieken kinderen. Er zijn diverse projecten waaronder recreatie en afleiding: sport aan bed, sport activity and sport facility (sportkooi); sportadvies (jeugdarts gericht op preventie ism de wijkteams, dichtbij huis, geen medisch label). Men gaat uit van levensloopgeneeskunde. Er is aandacht voor skills lab (waar kinderen vaardigheden leren), bed is niet meer het uitgangspunt: geef kinderen de regie: uit bed en rond keutelen (normaal is het uitgangspunt).

Om geld in te zamelen organiseerde LC17 Utrecht een Kleurrijk Familiefestival op zondag 13 maart 2016 in het Lichtruim in Bilthoven.