Wat we doen

Onze Circle bestaat uit 15 vrouwen uit (de omgeving van) Utrecht. Gedurende het circle jaar zetten we ons in om zo veel mogelijk geld op te halen voor ons goede doel, of steken we onze handen uit de mouwen (vrijwilligerswerk). Om dit te realiseren komen we iedere laatste dinsdag van de maand bij elkaar om te brainstormen, acties te bespreken en de voortgang te monitoren. En uiteraard voor de gezelligheid!

Geschiedenis

Ladies’ Circle Utrecht werd opgericht in 1986, volgend bestuursjaar vieren wij ons 6e lustrum!

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, een serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot bijna 80, verspreid over heel Nederland. Ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Bestuur

Het bestuur van 2019-2020 bestaat  uit drie Ladies:

Susan Dassen: Voorzitter

Veronique Voorhorst: Secretaris

Priscilla Jacometti: Penningmeester

Motto 2019/2020

Het motto van dit jaar is : #Together

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Utrecht of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc17@ladiescircle.nl

Foto's